Resolent dubtes de la sexualitat femenina.

Per: Aina  -  On 23 feb, 2016 -  0 comentaris

En aquesta segona intervenció a Ràdio Calvià vàrem plantejar preguntes obertes al públic i vàrem decidir centrar-nos en les de sexualitat femenina, per això de fer blocs i crear una conversa certament resolutiva.

 

Les preguntes que ens arriben moltes pràcticament sempre venen condicionades per l’educació sexual que hem rebut (no rebre’n també ens educa) i aquelles experiències que hem viscut. Aquestes darreres sovint moldejades també per l’entorn on hem crescut sexualment, on regnen les pel·lícules eròtiques o no, els llibres, revistes, còmics.. un entorn sexualitzat i ple de mites i creences errònies. Per tant no vaig quedar tan sorpresa en sentir:

- Pot una dona tenir impotència? És dolent tenir relacions sexuals amb la menstruació? Les dones poden tenir altres orgasmes a part dels vaginals?

Anem per parts i pensem en la dona com un individu i no com un concepte global de sexe o gènere. Està clar que per cadascuna les nostres relacions sexuals seran particulars i expressarem diferents emocions i pensaments. Que a més, ens plantejaran dubtes diversos i dificultats que pot ser altres dones no experimentaran. Tot i així hi ha preguntes que es poden resoldre de forma genèrica com són aquestes anteriors.

Al llarg d’aquests dies intentaré posar per escrit el que vàrem parlar al llarg del programa, i que pels que no el vau escoltar també tenguin resposta aquests dubtes.
Però per provar de ser més participatius, vos demanaria que me fessiu arribar més dubtes que suposa per voltros el que envolta la sexualitat femenina, la vostra si és el cas, i així aconseguir un article molt més complet.
Vos esper a www.ainalliteres.com , consulta@ainalliteres.com i www.facebook.com/Aina-Lliteres-Psicologia-i-Sexologia