Psicòlegs. FAQ

Per: Aina  -  On 15 oct, 2014 -  0 comentaris

Què fa un psicòleg? Per què hauria d’anar al psicòleg? Qui va a un psicòleg? 

 

Per ser el primer contacte amb la secció, crec necessari fer-ne una introducció, i com qui llegeix les instruccions d’un nou aparell electrònic faré un Frequently asked questions (preguntes més freqüents) sobre la nostra tasca. 

Si vas per la carretera i se t’espatlla el cotxe, primer provaràs de resoldre-ho tu mateix. Miraràs quines eines tens a l’abast i si saps com utilitzar-les. Però si el problema és més greu del que pensaves o simplement desconeixes com reparar-ho, telefonaràs a la grua i el duràs a un mecànic.

Per què no vas al psicòleg quan no ets capaç d’ensortir-te’n a nivell emocional? 

El primer pas i més difícil és sempre demanar ajuda. quan algú ho fa ja ha passat per tot un procés on s’ha replantejat 1000 vegades tot el que li passa. I ha buscat altres solucions que segurament no han funcionat, o almanco no a llarg termini.

Moltes de les dificultats del nostre dia a dia, les resolem acudint als especialistes formats expressament per allò, en canvi quan es tracta de resoldre situacions que afecten a l’àmbit més personal ens és més complicat. També és cert, que no tothom ho ha de mester, ni tampoc en tots el moments complicats de la seva vida. Tampoc tothom respon als mateixos estímuls, per tant tampoc farà servir el mateix tipus de teràpia ni els mateixos professionals. Per això és important que trobis aquell psicòleg amb el que connectes, igual que no totes les persones ens poden caure bé, els professionals de la psicologia no encaixem amb tots els pacients que acudeixen a la consulta.

Quins objectius té la teràpia?

- Dotar d’eines al pacient perquè pugui resoldre les dificultats que es presentin, de la forma més autònoma possible.

- Potenciar les seves habilitat i adquirir-ne d’altres.

- Entendre que les emocions negatives són necessàries perì que quan es mantenen en el temps i ens afecten en totes les àrees de la nostra vida és necessari modificar-les.

Què farà el psicòleg?

- Serà un mirall per nosaltres, on ens veurem reflectits per tal de rebre aquella imatge que ara tenim i que volem canviar.

- Ens farà un retorn del que veu en el nostre dia a dia, i ens farà treballar per fer-hi canvis, orientats als objectius que haureu decidit conjuntament.

- Serà una guia per trobar una sortida, perquè d’aquí en endavant, quan hi hagi qualsevol altre dificultat ho sapiguem fer tots sols.

Sí, tenim família, amics, companys, sopar, música i lectures.. Però si et fa falta un moment amb tu i per tu per sol·lucionar aquelles petites coses que et ronden i no troben sortida, ja ho saps, hi ha especialistes en la ment i en les emocions que et podem ajudar. 

 

 

Psicodèria 23 setembre 2014    http://www.ivoox.com/sus-mallorca-14-09-23-audios-mp3_rf_3525337_1.html