Opening Up

Per: Aina  -  On 22 jun, 2015 -  0 comentaris

I seguint amb les vacances del mes de maig, que començaren a Madrid amb un descobriment molt satisfactori, m’agradaria explicar-vos una de les meves sortides nocturnes. Ei! no va per aquí on pensau!

 

Dijous dia 21 de maig vaig tenir el plaer (sí, sempre la paraula plaer) d’estar convidada a un esdeveniment molt innovador per jo, molt instructiu, molt obert, molt tot! La presentació del llibre Opening up de Tristan Taormino. Es va fer al local del Volta Café, lloc que a part d’aquesta celebra moltes altres trobades habituals i puntuals, i que a més té un ambient molt agradable que et remunta de forma subtil i gens ofenssiva a un cabaret-prostíbul ple de Pin-ups i cavallers amb capell col·locat estratègicament per fer l’ullet.

La presentació del llibre corria a càrrec d’Elisabeth de Melusina, editorial del llibre i tants altres, i de Miguel Vagalume traductor al castellà de l’obra en concret. Si bé és cert, que estava concentrada en entendre tots els conceptes del Poliamor que s’anaven deixant caure al llarg del discurs, vaig gaudir molt de la part introductòria del llibre i del que sembla el seu antecessor en relacions obertes, The Ethical Slut: A Guide to Infinite Sexual Possibilities.

Vaig entendre que un era la teoria i l’altre la pràctica i que el més important és la relació amb els principis d’un mateix. El que promulguen no és que tothom hagi de mantenir relacions obertes o poliamoroses (conceptes que també es varen discutir, amigablement..) sinó que hem de ser conseqüents amb un mateix, amb els nostres desitjos i les nostres necessitats com a éssers sexuals, amorosos, emocionals.

Parlaven de l’egoisme responsable del que altres vegades ja he parlat jo. Busca el teu propi plaer sí, però encarrega’t de comunicar a l’altra/a (altres) com és aquest plaer, com l’obtens, com el vols compartir. En definitiva, vaig entendre que mentre tenguis la ment clara per anticipar-te a com vols que es desenvolupi la vostra relació (fins i tot deixant clar que les coses poden canviar i es poden reconduir) no t’estaràs traint a tu mateix ni a l’altra persona.

Aquestes són les meves conclusions, senzilles, resumides i regades amb entusiasme per les vacances, pel descobriment i l’ambient “poliamorós” que es respirava. Si voleu arribar a les vostres, vos recoman les visites als enllaços que het i també a Golfos con principios.

   

   Jo seguiré amb la lectura del llibre que em varen regalar! Gràcies per fer-me una mica més Open Mind ;)