Desmotivació sexual? Rutina? Monotonia?

Per: Aina  -  On 15 feb, 2016 -  0 comentaris

Avui parlàvem a la ràdio sobre rutines i monotonia en les relacions sexuals. És el mateix?

Si per una banda les rutines resulten necessàries, per tenir un cert ordre, per establir nomes, per funcionar com un engranatge sigui a casa, a la feina o amb les amistats.. per què en les relacions sexuals hi tenim tanta por? El que ens n’hauria de fer és la monotonia, que el sexe amb la parella o amb un mateix es torni avorrit, tediós.. i que poc a poc en perdem l’interés i el nostre desig es vagi apagant a poc a poc. Allunyant-se com faríem de qualsevol cosa que no ens estimula ni ens provoca cap estimulació novedosa ni sorprenent.

Per tant, què feim?

El que aconsellam és que dins les rutines sexuals que podem o no tenir, és a dir; el relacionar-nos un dia en concret de la setmana, el fer-ho en un lloc concret de la casa, l’estar amb la mateixa o mateixes persones, és que resultin simesnó gratificants i plaenteres perquè des d’un mateix hem intentat que així ho sigui. Així que apunta i innova:

- Autoobservació, autodescobriment: mira’t al mirall, observa amb consciència i digues en veu alta allò que t’agrada de tu. Posa’t crema i passa’t l’esponja per tot el cos. Sigues suau, sigues brusc, fes-te carícies i pessigolles.
- Estimula’t sexualment: amb la ment primer, amb fantasies, records, històries. Amb el cos després, amb la vista d’imatges estàtiques i en moviment, llibres, còmics.. Ves tocant aquelles parts del cos que comencin a bategar, ressegueix el camí que faci la sang al teu cos fins que notis que alleuges la pressió. Sense condicions, sense jutjar-te, allò que facis estarà bé.
- Comparteix, comunica: hi ha moltes formes de fer-ho. Pots xerrar-ne i dir el què vols i el què t’agrada. També pots utilitzar altres mitjans, mirar una pel·lícula, llegir un llibre a mitges, moure’t d’una determinada manera, utilitzar la mà de l’altre com una titella.. La qüestió és que allò que desitges arribi a la persona amb la que comparteixes les teves relacions sexuals. I viceversa.
- Practica: i sobretot pensa que ‘el sexe crida al sexe’ i el desig genera més desig. Per tant, repeteix, reprodueix, imita, torna a repetir.. practica i practica perquè com en la majoria de procediments aprenem i milloram, caient i tornant a caure, amb èxits i fracassos, però sobretot amb la ilusió de sempre ser lliures, gaudir plenament i sense judicis.

 No caiguis en monotonia, reinventa’t cada dia, i cada nit ;)

…i escolta’ns cada dilluns…